Pinjaman Peribadi Bercagar Swasta Berlesen

Pinjaman Peribadi Bercagar

Pinjaman Peribadi Bercagar adalah jenis pinjaman di mana individu boleh memperoleh dana pinjaman dengan meletakkan aset mereka sebagai cagaran. Aset yang boleh digunakan sebagai cagaran termasuklah rumah, kenderaan atau barang berharga yang lain. Pinjaman ini memberikan pilihan kepada individu yang memerlukan dana pinjaman yang lebih besar tetapi tidak memenuhi kriteria pinjaman biasa.

Apakah Itu Pinjaman Peribadi Bercagar

Pinjaman Peribadi Bercagar ditawarkan oleh institusi kewangan seperti bank, koperasi berdaftar dan syarikat pinjaman berlesen (PPW), yang kini dikenali sebagai kredit komuniti. Berbeza dengan pinjaman peribadi tidak bercagar, pinjaman bercagar memerlukan cagaran atau penjamin. Pinjaman ini mempunyai beberapa kelebihan seperti jumlah pinjaman yang lebih tinggi, tempoh pembiayaan yang panjang dan pilihan untuk memilih cagaran atau tidak. Anda boleh memilih pelan yang sesuai dan memohon secara online dengan mudah. Maklumat lanjut mengenai syarat kelayakan, jumlah boleh dimohon, tempoh pembiayaan, dokumen diperlukan, caj yang dikenakan dan cara memohon boleh didapati dengan mengklik pinjaman yang dipilih.

 
 

Contoh Pinjaman Peribadi Bercagar:

JUMLAH PEMBIAYAANRM1000 hingga RM150000
TEMPOH PEMBIAYAAN12 hingga 120 Bulan
KADAR KEUNTUNGAN TAHUNAN3.99% p.a hingga 5.5% p.a
SEKTOR PEKERJAANKakitangan Kerajaan 
KELAYAKAN GAJIGaji Kasar RM1000 sebulan atau RM12000 setahun
HAD UMUR18 hingga 55 Tahun
JUMLAH PEMBIAYAANRM1000 hingga RM200000
TEMPOH PEMBIAYAAN6 hingga 120 Bulan
KADAR KEUNTUNGAN TAHUNAN3.56% p.a hingga 5.56% p.a
SEKTOR PEKERJAANTentera / Pesara / Kakitangan Kerajaan
KELAYAKAN GAJIGaji Kasar RM2000 sebulan atau RM24000 setahun
HAD UMUR18 hingga 60 Tahun

Semak Kelayakan Pinjaman Peribadi Bercagar

Institusi kewangan menawarkan pelbagai jenis pinjaman peribadi, dengan ciri dan syarat kelayakan yang berbeza-beza untuk setiap produk dan pelan. Oleh itu, penting untuk memilih pelan yang paling sesuai dengan keperluan dan kelayakan anda. Semua pinjaman dan pembiayaan peribadi yang tersenarai datang dari institusi kewangan seperti bank, koperasi berdaftar, dan kredit komuniti, yang sebelum ini dikenali sebagai pemberi pinjaman wang berlesen. Pastikan anda membuat pilihan yang tepat dan mengisi maklumat dengan betul, agar kami dapat mencadangkan pelan pinjaman peribadi terbaik untuk anda.