Pinjaman Peribadi Kredit Komuniti Online

Pinjaman Peribadi Kredit Komuniti

Pinjaman Peribadi Kredit Komuniti yang berdaftar di bawah KPKT hendaklah mematuhi Akta Pemberi Pinjaman Wang. Akta ini telah diperkenalkan pada tahun 1951. Selain itu, terdapat juga pinjaman kredit komuniti yang menerima permohonan daripada individu yang mengikuti Program Pengurusan Kredit (PPK) yang diganggu oleh AKPK. Kelebihan ini boleh membantu jika anda terdesak dan ingin mengeluarkan wang dengan segera.

Apakah Itu Pinjaman Peribadi Kredit Komuniti

“Pinjaman Peribadi Kredit Komuniti” merupakan jenis pinjaman peribadi yang ditawarkan oleh pemberi pinjaman wang berlesen di Malaysia. Pemberi pinjaman ini, juga dikenali sebagai “Kredit Komuniti”, menawarkan pinjaman kepada individu yang mungkin tidak layak untuk mendapatkan pinjaman dari institusi kewangan tradisional seperti bank. Terma dan syarat pinjaman mungkin berbeza-beza bergantung kepada pemberi pinjaman, dan peminjam mungkin perlu menyediakan dokumen sokongan dan memenuhi beberapa syarat kelayakan untuk layak mendapatkan pinjaman. Kadar faedah untuk “Pinjaman Peribadi Kredit Komuniti” biasanya lebih tinggi daripada yang ditawarkan oleh bank, dan peminjam harus memeriksa dan memahami terma dan syarat sebelum mengambil pinjaman.

 
 

Contoh Pinjaman Peribadi Kredit Komuniti:

JUMLAH PEMBIAYAANRM1000 hingga RM20000
TEMPOH PEMBIAYAAN12 hingga 48 Bulan
KADAR KEUNTUNGAN TAHUNAN18% p.a
SEKTOR PEKERJAANKakitangan Kerajaan / Kakitangan GLC
KELAYAKAN GAJIGaji Kasar RM1500 sebulan atau RM18000 setahun
HAD UMUR20 hingga 60 Tahun
JUMLAH PEMBIAYAANRM2500 hingga RM150000
TEMPOH PEMBIAYAAN12 hingga 120 Bulan
KADAR KEUNTUNGAN TAHUNAN5.99% p.a hingga 9.99% p.a
SEKTOR PEKERJAANKakitangan Kerajaan / Kakitangan GLC
KELAYAKAN GAJIGaji Kasar RM1500 sebulan atau RM18000 setahun
HAD UMUR20 hingga 58 Tahun

Semak Kelayakan Pinjaman Peribadi Kredit Komuniti

Institusi kewangan menawarkan pelbagai jenis pinjaman peribadi, dengan ciri dan syarat kelayakan yang berbeza-beza untuk setiap produk dan pelan. Oleh itu, penting untuk memilih pelan yang paling sesuai dengan keperluan dan kelayakan anda. Semua pinjaman dan pembiayaan peribadi yang tersenarai datang dari institusi kewangan seperti bank, koperasi berdaftar, dan kredit komuniti, yang sebelum ini dikenali sebagai pemberi pinjaman wang berlesen. Pastikan anda membuat pilihan yang tepat dan mengisi maklumat dengan betul, agar kami dapat mencadangkan pelan pinjaman peribadi terbaik untuk anda.