Pinjaman Peribadi Berlesen Untuk Anggota Angkatan Tentera

Pinjaman Peribadi Untuk Anggota Angkatan Tentera

"Pinjaman Peribadi Untuk Anggota Angkatan Tentera menawarkan pelan pinjaman konvensional dan pembiayaan Islamik kepada pekerja atau ahli Angkatan Tentera Malaysia (ATM). Tidak banyak pilihan pinjaman yang tersedia untuk anggota Angkatan Tentera. Namun, institusi kewangan yang sah seperti bank, koperasi berdaftar, dan pemberi pinjaman berlesen (PPW) atau kredit komuniti menawarkan jenis pinjaman ini. Pinjaman dan pembiayaan yang ditawarkan adalah termasuk pinjaman peribadi selamat dan tidak selamat. Untuk pinjaman selamat, anda perlu memperkenalkan penjamin untuk memohon. Pinjaman tidak selamat pula tidak memerlukan sebarang jaminan atau penjamin untuk memohon. Pastikan anda memenuhi kriteria kelayakan sebelum memohon."

Apakah Itu Pinjaman Peribadi Untuk Anggota Angkatan Tentera

Pinjaman Peribadi Untuk Anggota Angkatan Tentera merujuk kepada pinjaman peribadi atau pembiayaan yang khusus direka untuk anggota tentera di Malaysia. Ia ditawarkan oleh pelbagai institusi kewangan seperti bank, koperasi, dan kredit komuniti, dan menawarkan kelebihan seperti jumlah pinjaman yang lebih tinggi dan tempoh pembiayaan yang lebih lama berbanding pinjaman peribadi untuk pekerja sektor swasta atau individu yang bekerja sendiri. Syarat kelayakan untuk pinjaman ini mungkin kurang ketat, dan kadar faedah dan yuran perkongsian keuntungan mungkin lebih rendah berbanding pinjaman peribadi untuk pekerja sektor swasta. Secara keseluruhannya, Pinjaman Peribadi Untuk Anggota Angkatan Tentera memberikan pilihan kepada anggota tentera untuk mendapatkan pembiayaan dengan syarat dan terma yang baik.

 
 

Contoh Pinjaman Peribadi Untuk Anggota Angkatan Tentera:

JUMLAH PEMBIAYAANRM500 hingga RM20000
TEMPOH PEMBIAYAAN6 hingga 96 Bulan
KADAR KEUNTUNGAN TAHUNAN3.65% p.a hingga 4.25% p.a
SEKTOR PEKERJAANKakitangan KerajaanTentera
KELAYAKAN GAJIGaji Kasar RM2000 sebulan atau RM24000 setahun
HAD UMUR18 hingga 60 Tahun
JUMLAH PEMBIAYAANRM5000 hingga RM200000
TEMPOH PEMBIAYAAN12 hingga 120 Bulan
KADAR KEUNTUNGAN TAHUNAN4.54% p.a hingga 4.99% p.a
SEKTOR PEKERJAANKakitangan Kerajaan / Kakitangan GLC / Tentera
KELAYAKAN GAJIGaji Kasar RM1000 sebulan atau RM12000 setahun
HAD UMUR18 hingga 68 Tahun

Semak Kelayakan Pinjaman Peribadi Untuk Anggota Angkatan Tentera

Institusi kewangan menawarkan pelbagai jenis pinjaman peribadi, dengan ciri dan syarat kelayakan yang berbeza-beza untuk setiap produk dan pelan. Oleh itu, penting untuk memilih pelan yang paling sesuai dengan keperluan dan kelayakan anda. Semua pinjaman dan pembiayaan peribadi yang tersenarai datang dari institusi kewangan seperti bank, koperasi berdaftar, dan kredit komuniti, yang sebelum ini dikenali sebagai pemberi pinjaman wang berlesen. Pastikan anda membuat pilihan yang tepat dan mengisi maklumat dengan betul, agar kami dapat mencadangkan pelan pinjaman peribadi terbaik untuk anda.