Pinjaman Peribadi Habis Bulan Swasta Berlesen

Pinjaman Peribadi Habis Bulan

Pinjaman peribadi habis bulan adalah pinjaman tanpa cagaran. Oleh itu, anda tidak dikehendaki untuk mempersembahkan sebarang cagaran atau mempunyai penjamin untuk memohon pinjaman ini. Kriteria kelayakan untuk memohon pinjaman ini juga biasanya kurang ketat berbanding pinjaman jangka masa panjang. Beberapa pemberi pinjaman berlesen atau organisasi kredit komuniti bahkan membenarkan individu yang tersenarai dalam CTOS atau mempunyai pembayaran tertunggak dalam laporan CCRIS untuk memohon pinjaman ini.

Apakah Itu Pinjaman Peribadi Habis Bulan

Pinjaman peribadi habis bulan atau lebih dikenali sebagai Pinjaman Gaji adalah jenis pinjaman jangka pendek yang disediakan oleh institusi kewangan kepada individu yang memerlukan wang tunai segera dalam tempoh masa yang singkat. Biasanya, organisasi Kredit Komuniti, sebelum ini dikenali sebagai Pemberi Pinjaman Wang Berlesen (PPW) atau Syarikat Pemberi Pinjaman Berlesen, menyediakan pinjaman ini. Pinjaman ini mempunyai tempoh yang singkat, biasanya selama sebulan sahaja, dan peminjam dikehendaki membuat bayaran penuh ketika menerima gaji mereka pada akhir bulan. Oleh itu, pinjaman gaji juga dikenali sebagai pinjaman gaji atau pinjaman harian.

 
 

Contoh Pinjaman Peribadi Habis Bulan:

JUMLAH PEMBIAYAANRM500 hingga RM10000
TEMPOH PEMBIAYAAN1 hingga 24 Bulan
KADAR KEUNTUNGAN TAHUNAN18% p.a
SEKTOR PEKERJAANKakitangan Kerajaan / Kakitangan GLC
KELAYAKAN GAJIGaji Kasar RM1500 sebulan atau RM18000 setahun
HAD UMUR21 hingga 5o Tahun

Semak Kelayakan Pinjaman Peribadi Habis Bulan

Institusi kewangan menawarkan pelbagai jenis pinjaman peribadi, dengan ciri dan syarat kelayakan yang berbeza-beza untuk setiap produk dan pelan. Oleh itu, penting untuk memilih pelan yang paling sesuai dengan keperluan dan kelayakan anda. Semua pinjaman dan pembiayaan peribadi yang tersenarai datang dari institusi kewangan seperti bank, koperasi berdaftar, dan kredit komuniti, yang sebelum ini dikenali sebagai pemberi pinjaman wang berlesen. Pastikan anda membuat pilihan yang tepat dan mengisi maklumat dengan betul, agar kami dapat mencadangkan pelan pinjaman peribadi terbaik untuk anda.