Pinjaman Peribadi Bekerja Sendiri Swasta Berlesen

Pinjaman Peribadi Untuk Bekerja Sendiri

Pinjaman Peribadi Untuk Bekerja Sendiri memerlukan dokumen yang kurang rumit berbanding pinjaman perniagaan. Sebagai contoh, untuk memohon pinjaman peribadi bagi individu bekerja sendiri, anda hanya perlu menyediakan Sijil Pendaftaran Syarikat bersama Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) dan penyata akaun bank syarikat anda untuk tempoh sekurang-kurangnya 6 bulan yang lalu. Ini berbeza dengan pembiayaan perniagaan yang memerlukan dokumen tambahan.

Apakah Itu Pinjaman Peribadi Untuk Bekerja Sendiri

Pinjaman peribadi untuk individu bekerja sendiri, atau pinjaman peribadi bekerja sendiri, adalah pilihan yang sesuai jika anda mencari modal untuk memulakan perniagaan baru atau ingin mengembangkan perniagaan sedia ada. Banyak orang memilih jenis pinjaman peribadi ini daripada pinjaman perniagaan kerana ia mempunyai beberapa kelebihan. Faktor utama yang menjadikan pinjaman peribadi bekerja sendiri popular adalah syarat yang tidak terlalu ketat berbanding pinjaman perniagaan. Kebanyakan pinjaman peribadi dan pembiayaan mempunyai kriteria kelayakan yang mudah, seperti syarat umur yang rendah dan kelayakan pendapatan yang tidak terlalu tinggi.

Contoh Pinjaman Peribadi Untuk Bekerja Sendiri:

JUMLAH PEMBIAYAANRM500 hingga RM50000
TEMPOH PEMBIAYAAN6 hingga 60 Bulan
KADAR KEUNTUNGAN TAHUNAN18% p.a hingga 22% p.a
SEKTOR PEKERJAANKakitangan Kerajaan / Kakitangan GLC / Bekerja Sendiri
KELAYAKAN GAJIGaji Kasar RM1000 sebulan atau RM12000 setahun
HAD UMUR18 hingga 60 Tahun
JUMLAH PEMBIAYAANRM10000 hingga RM250000
TEMPOH PEMBIAYAAN24 hingga 120 Bulan
KADAR KEUNTUNGAN TAHUNAN2.69% p.a hingga 7.52% p.a
SEKTOR PEKERJAANKakitangan Kerajaan / Kakitangan GLC / Bekerja Sendiri
KELAYAKAN GAJIGaji Kasar RM7000 sebulan atau RM84000 setahun
HAD UMUR18 hingga 70 Tahun

Semak Kelayakan Pinjaman Peribadi Untuk Bekerja Sendiri

Institusi kewangan menawarkan pelbagai jenis pinjaman peribadi, dengan ciri dan syarat kelayakan yang berbeza-beza untuk setiap produk dan pelan. Oleh itu, penting untuk memilih pelan yang paling sesuai dengan keperluan dan kelayakan anda. Semua pinjaman dan pembiayaan peribadi yang tersenarai datang dari institusi kewangan seperti bank, koperasi berdaftar, dan kredit komuniti, yang sebelum ini dikenali sebagai pemberi pinjaman wang berlesen. Pastikan anda membuat pilihan yang tepat dan mengisi maklumat dengan betul, agar kami dapat mencadangkan pelan pinjaman peribadi terbaik untuk anda.